instagram | facebook | soundcloud | youtube | soundartbank | maps
ENSIMMÄINEN REITTI
Pasila - Vallilanlaakso - Vanhakaupunki
LUOTISUORA
Unioninkatu - Siltasaarenkatu -akseli
HÄMÄRÄ
Lauantai/Taksiletka/Hämärä/Aamuhämärä
RANTAVIIVA
Merellisen kaupunkiluonnon äänimaisemissa
KATVE
Sisäpihojen ja katonharjojen Helsinki
SÄHKÖ
Äänimatka Hanasaari B:n sisällä
POIKKEUSTILA
Koronakevään 2020 äänimaisemakartoitus
MUUT TEOKSET
Muita Helsingin äänireittejä...

HELSINGIN REITEILLÄ


Helsingin reitit 2010-2020

2010-luvun päätteeksi kaikki Helsingin reitit yhdistyvät isoksi näyttelykokonaisuudeksi. Koko vuosikymmenen äänimaisemien soidessa installaatioissa pohditaan myös tulevaisuuden Helsinkiä ja kaupunkiäänikuvaa Helsingin reittien ja useiden vierailevien taiteilijoiden esityksissä. Helsingin reittien tunnin mittainen vuosikymmenkollaasi on kuultavissa nyt YLE Areenassa.

Seuraava installaatio ja tapahtumakokonaisuus luvassa Tislaamon pihalla Taide- ja tiederatikka Onnissa! Koronavirusepidemian vuoksi näyttely siirtyy pois alkukesältä, mutta toteutuu mahdollisimman pian. Seuraa Helsingin reittien facebook-sivua!

[IN ENGLISH]

Edellinen näyttely: 5.-19.9.2019 Sound Art Gallery Akusmata

5.9.2019 Avajaiset Akusmatassa, esiintymässä Sound Landscapes: Elina Aho-Brennan - livemaalaus, Mikko H. Haapoja - jouhikko ja äänimaisemat, illmari - kaupunkirunous.

13.9.2019 Suuri kaupunkirunoilta Helsingin kaupunginmuseossa: Paleface, Helsingin reitit & illmari, Anna E. Karvonen (Stadin kadonneet), Kasper Salonen & open mic!
Helsingin reittejä julki vinyylialbumina ja videoteoksena!

haapoja & illmari kollektiivin ja Helsingin reittien yhteislevyllä Uusi maailma kaupunkiäänimaisemat soivat yhdessä räp/spoken word -artisti illmarin kaupunkirunouden sekä Mikko H. Haapojan ja Amanda Kauranteen urbaanin kansanmusiikin kanssa. Levyn räpbiiseissä kuullaan niin rakentuvaa Kalasatamaa kuin talvista Vanhankaupunginlahteakin. Helsingin reittien teososista uniikilla albumikokonaisuudella on mm. HÄMÄRÄ, jota pääsee kuulemaan myös MUU ry:n Äänitaiteen pankissa sekä Ensimmäinen reitti, jolle julkaistiin tammikuussa 2018 uusi videoteos:Levyllä ja Helsingin reittien live-esityksissä kuultavan monigenreisen soundin yhtenä lähtöpisteenä on joulukuussa 2014 Haapojan, illmarin sekä kuvataiteilija Elina Ahon Taideyliopiston lasikonttiin Narinkkatorille toteuttama kaksipäiväinen esitys Helsingin reitit: Sound Landscapes. Elokuussa 2016 kolmikko esiintyi yhdessä kansanmuusikko Amanda Kauranteen sekä Helsingin reittien eri teososien kanssa Musiikkitalon Black Box -salissa Sibelius-Akatemian "Kesän nuoret taiteilijat" -konserttisarjassa.


8/2016 Black Box, Helsinki Music Centre (kuvat: Kira Leskinen)

Tulevia kaupunkiääniteoksia

Helsingin reittien kaupunkiäänimaisemakartoitus jatkuu 2020-luvulla usean samanaikaisen projektin voimin. Tulevia teososia ovat muun muassa Keskusmetsä Helsingin ainutlaatuisen keskuspuiston äänimaisemista sekä monivuotinen äänimaisemakartoitus Pasilan ja Kalasataman välillä tiivistyvästä Teollisuuskadun-akselista. Helsingin reitit taltioi myös poikkeusolojen kaupunkiäänimaisemat.

Helsingin reittien teososien rinnalla Mikko H. Haapojan ja kansanmuusikko-toimittaja Amanda Kauranteen yhteistuotanto Oases from HEL kerää Helsingin asukkaiden ja turistien keidaskokemuksia ja tekee mediataidetta pääkaupungin kaupunkiluonnosta.


UUTISET | BIO | YHTEYS | IN ENGLISH
© 2017-2020 Mikko H. Haapoja